Oświetlenie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rav58
    Elegance
    • 2008
    • 864
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Oświetlenie

Czesc Wszystkim

Posiadam Skoda Octavie Tour 1,9 TDI która za chwilkę będzie miała 1 rok. W tej chwili mam przejechane 25 tys km. Pytałem w serwisie, co ile trzeba zrobić przegląd (wymiana oleju, filtrów itp). oni twierdzą, że komuter mi "powie" kiedy mma jechać na przegląd. Jakie sa Wasze doświadczenia, co ile km komputer wskazuje koniecnzośc odwiedziń serwisu? Pytam bo wybieram sie na daleki wyjazd (szacuje ze zrobie około 5 tys km), i zastanawiam sie czy zrobic przeglad przed wyjazdem, czy po powrocie
  • ketome
    Drive
    • 2007
    • 61

Oświetlenie

Przestało świecić oświetlenie zewnętrzne umieszczone w dole drzwi.Żarówka ikazało się jest dobra ,po stronie kierowcy świeci.Patrzyłem do bezpieczników niby sa dobre.Może ktoś ma pomysł? Czeka.

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

ketome, Mógł się przetrzeć przewód zasilający między drzwiami a nadwoziem.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• ketome
        Drive
        • 2007
        • 61

Zamieszczone przez JanuszSz
        ketome, Mógł się przetrzeć przewód zasilający między drzwiami a nadwoziem.
        Nie sadze.Inne funkcje działają .Próbowałme podłączyć kable do lampki od strony kierowcy i byłomikro zwarcie.Może to spowodowało nie działanie lampki po stronie przeciwnej.

Komentarz

• Tomaszek
          RS
          S_OCP Member
          • 2008
          • 1545
          • Citroen

A kontrolka otwarcia drzwi i oświetlenie wnętrza działają?Bo są trzy możliwości:żarówka(piszesz że jest o.k),przerwane kabelki tak jak napisał JanuszSzni i najmniej przyjemna mikrostyk w zamku!

Komentarz

• ketome
            Drive
            • 2007
            • 61

Zamieszczone przez Tomaszek
            A kontrolka otwarcia drzwi i oświetlenie wnętrza działają?Bo są trzy możliwości:żarówka(piszesz że jest o.k),przerwane kabelki tak jak napisał JanuszSzni i najmniej przyjemna mikrostyk w zamku!
            mikro wyłącznik sprawdziłem - to kaplica

Komentarz

• zgucio
              Rider
              • 2007
              • 691

jeśli nie włacza ci się lampka w kabinie gdy otworzysz drzwi to na 100% poszedł mikrostyk w tych drzwiach. Obie lampki podłączone są pod ten jeden czujnik.

tu możesz poczytać jak to wymienić http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=8013
              i jeszcze jeden sposób http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=4342
              ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• ketome
                Drive
                • 2007
                • 61

Zamieszczone przez zgucio
                jeśli nie włacza ci się lampka w kabinie gdy otworzysz drzwi to na 100% poszedł mikrostyk w tych drzwiach. Obie lampki podłączone są pod ten jeden czujnik.

tu możesz poczytać jak to wymienić http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=8013
                i jeszcze jeden sposób http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=4342
                Nieświeci się od strony pasażera.Można to sprawdzić delikatnie domykając drzwi.po stronie kierowcy słychać mprzełącznk a z drugiej strony nie

Komentarz

• zgucio
                  Rider
                  • 2007
                  • 691

są dwie opcje albo masz przetarte kable na połaczeniu drzwi ze słupkiem w tej gumowej rurce albo co jest bardziej prawdopodobne poszedł mikrostyk
                  ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• ketome
                    Drive
                    • 2007
                    • 61

Zamieszczone przez zgucio
                    są dwie opcje albo masz przetarte kable na połaczeniu drzwi ze słupkiem w tej gumowej rurce albo co jest bardziej prawdopodobne poszedł mikrostyk
                    Nie słyćhać jak przełącza mikroprzełacznik Zamawiam w TME nowy/ serwis wymiana zamka 600 zł?

Komentarz

• Tomaszek
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2008
                      • 1545
                      • Citroen

A psrawdziłeś dobrze po stykach w zamku!?Ja tez byłem pewny że to mikrostyk,a jednak były przerwane kabelki!A druga rzecz to ,że nie trzeba kupowac nowego zamka a mozna to zrobić po domowemu!Koszt duuuużo nizszy!W ASO 600 PLN z wymianą :roll:

Komentarz

• ketome
                        Drive
                        • 2007
                        • 61

A psrawdziłeś dobrze po stykach w zamku!?Ja tez byłem pewny że to mikrostyk,a jednak były przerwane kabelki!A druga rzecz to ,że nie trzeba kupowac nowego zamka a mozna to zrobić po domowemu!Koszt duuuużo nizszy!W ASO 600 PLN z wymianą :roll:
                        Nie świeci się kontrolka otwartych drzwi pasażera / własnie przysłali przełącznik/ , na allegro zamek kosztuje do mojej "O" 150 zł. Ale aby sprawdzić kabelki tez musze boczek zdjąć. Tego się boje bo mogę coś połamać.

Komentarz

• Tomaszek
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2008
                          • 1545
                          • Citroen

Nie bój sie nie bój :wink: nic tam nie połamiesz ,wszystko powolutku i delikatnie i naprawdę sie nic nie stanie!A co do zamka to jesteś pewny,że Ci przyślą ten z mikrostykiem albo czy będzie dobry(Allegro niestety nie jest pewne pod tym względem).Ja jeszcze raz polecam Ci sprawdzic i wcale nie nie musisz rozbierać tapicerki!!!Wystarczy że sciagniesz gumę między drzwiami i nadwoziem,sćiągnąć izolację i o ile dobrze pamiętam brązowo-żółty kabelek.Mnie już teraz drugi raz się zdazyło przerwac a i następne te kabelki(te ciensze)też już były w nienajlepszym stanie.A co najgorsze przerwały mi sie juz w środku drzwi.I opanowałem to sam bez problemu i bez elektryka i fachowców! A do tego mam juz od dłuższego czasu fachowca który wymienia mikrostyki w zamku i za super cenę!Pozdrawiam !

Komentarz

• ketome
                            Drive
                            • 2007
                            • 61

Nie bój sie nie bój :wink: nic tam nie połamiesz ,wszystko powolutku i delikatnie i naprawdę sie nic nie stanie!A co do zamka to jesteś pewny,że Ci przyślą ten z mikrostykiem albo czy będzie dobry(Allegro niestety nie jest pewne pod tym względem).Ja jeszcze raz polecam Ci sprawdzic i wcale nie nie musisz rozbierać tapicerki!!!Wystarczy że sciagniesz gumę między drzwiami i nadwoziem,sćiągnąć izolację i o ile dobrze pamiętam brązowo-żółty kabelek.Mnie już teraz drugi raz się zdazyło przerwac a i następne te kabelki(te ciensze)też już były w nienajlepszym stanie.A co najgorsze przerwały mi sie juz w środku drzwi.I opanowałem to sam bez problemu i bez elektryka i fachowców! A do tego mam juz od dłuższego czasu fachowca który wymienia mikrostyki w zamku i za super cenę!Pozdrawiam !
                            Sprawdzę.A co do fachowca to gdzie go szukać?

Komentarz

• Tomaszek
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2008
                              • 1545
                              • Citroen

Niestety kawałek od Ciebie!Bieruń woj.śląskie!

Komentarz

• ketome
                                Drive
                                • 2007
                                • 61

Niestety kawałek od Ciebie!Bieruń woj.śląskie!
                                W sobotę sam spróbuję!

[ Dodano: Sob 12 Kwi, 08 18:04 ]
                                Próbowałem dzisiaj odkręcić zamek ale dwie śruby mocujące nie dało się.Mamklucze t30 ale nie mam t35 i boję sie że uszkodzę je .Czym wy odkręcacie te śruby?

Komentarz

• Bazir
                                  Classic
                                  • 2011
                                  • 8

Witam. mam mały problemik gdy włoże kluczyk do stacyjki przekręce go w pozycji 1 zapalją się światła pozycyjne. i w rzaden sposób nie mogę ich wyłączyć. Pomoże ktoś
                                  Bazir

Komentarz

Pracuję...